Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Pasta z fasoli

By 17:29:00 , , , , , , , ,

Zbliża się weekend, więc i spotkania ze znajomymi i imprezy. Jeśli zastanawiacie się co podać na przekąskę, Pani Alina przesłała przepis który może rozwiązać wasz problem. Pasta z fasoli, przepis jest bardzo prosty. Jedynie trzeba pamiętać o wcześniejszym namoczeniu fasoli, ale można pominąć ten fakt fasolą z puszki :)

Pasta z fasoli
Składniki:

- szklanka białej lub czerwonej fasoli
- 2 cebule
- oliwa (2-3 łyżki)
- ząbek czosnku
- jabłko
- majeranek
- sól, pieprz ziołowy
- kilka czarnych oliwek

Przygotowanie:

1. Namaczamy fasolę minimum 12 godzin, po czym gotujemy do miękkości i odstawiamy do wystygnięcia. Fasolę miksujemy blenderem. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i na patelni zeszklić, doprawiamy i ścieramy do niej jabłko. Całość podsmażamy około 5 minut, cały czas mieszając. Jeśli jabłko puści dużo soku, podsmażamy do momentu zredukowania. Cebulę z jabłkiem przekładamy do fasoli i jeszcze raz blendujemy. Po wystygnięciu podajemy np. na grzankach z oliwkami.

Smacznego

0 komentarze