Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Wątróbka ze szpinakiem

By 16:48:00 , , , , , , , , , ,

Wątróbka ze szpinakiem to kolejna świetna propozycja naszej czytelniczki Pani Aleksandry. Dzięki szpinakowi potrawa nabiera lekkości i może być idealnym rozwiązaniem na szybki popołudniowy obiad. Wątróbkę możecie również podawać z pieczonymi ziemniaczkami.

Wątróbka ze szpinakiem
Składniki:

- 300 g wątróbki drobiowej
- szpinak (nigdy nie jest za dużo)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- maggi
- przyprawa papryka słodka

Przygotowanie:

1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Wątróbkę obmywamy, oczyszczamy, większe kawałki kroimy na mniejsze i odstawiamy do przesuszenia. Pa patelni z oliwą zeszklić cebulę i czosnek. Dodajemy wątróbkę, doprawiamy maggi i papryką. Całość podsmażamy około 5 minut, po tym czasie dodajemy szpinak. Podsmażamy jeszcze chwilkę, oby nie za długo żeby ze szpinaku nie zrobiła się papka. Na koniec można ewentualnie dosolić jeśli będzie mało słone.

Smacznego

0 komentarze