Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Placki rybno-ziemniaczano ze szpinakiem

By 17:56:00 , , , , , , , , , ,

Wreszcie mamy piątek, po całym tygodniu chyba nikt nie ma siły stać w kuchni i gotować jeszcze obiad. Ja nie mam :). I w tej chwili przychodzi nam z pomocą Pani Sylwia, tym razem przesyła nam przepis na placki rybno-ziemniaczano ze szpinakiem. Przepis bardzo prosty i po prostu pycha.

Placki rybno-ziemniaczano ze szpinakiem
Składniki:

- 3 ziemniaki
- 300 g łososia
- 70 g liści szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1 łyżka masła
- Sól, pieprz
- Bułka tarta

Przygotowanie:

1. Obieramy ziemniaki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Łososia obieramy ze skóry, rozdrabniamy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. W garnku rozpuścić łyżkę masła i dodać umytego szpinaku. Dodajemy czosnek, co jakiś czas mieszając czekamy aż zmniejszy swoją objętość.

2. Uprzednio ugotowane, ostudzone i utłuczone ziemniaki, łączymy z łososiem, szpinakiem, wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy jak na kotlety mielone. Z masy formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Smacznego

0 komentarze