Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Zupa kalafiorowo-cukiniowa

By 17:06:00 , , , , , , , , ,

Lubicie czasem zjeść delikatną zupkę ? Ja uwielbiam, a właśnie na taką zupkę przepis przesłała mi Pani Ada. Zupa kalafiorowo-cukiniowa, przepis mega prosty, zachwyci wszystkich tych którzy kochają delikatne zupy. Oczywiście drogie Panie jeśli chcecie podać taką zupę swojemu ukochanemu pamiętajcie o drugim daniu z dodatkiem mięsa :)

Zupa kalafiorowo-cukiniowa
Składniki:

- 1 młody niewielki kalafior
- 1 młoda cienka cukinia
- 2 duże ziemniaki
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sok z cytryny
- 2 l wywaru warzywnego
- sól, świeżo mielony pieprz
- listek laurowy

Przygotowanie:

1. Cukinie myjemy, osuszamy i odcinamy końcówki. Kalafiora dzielimy na różyczki i myjemy. Cukinie i większość kalafiora ścieramy na grubych oczkach tarki. Te kilka różyczek kalafiora posłuży jako dekoracja. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.

2. Warzywa dodajemy do wywaru z warzyw, dodajemy listek laurowy i gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami z cytryny. Odlewamy pół szklanki wywaru, mieszamy z jogurtem i zabielamy zupę.

Smacznego

0 komentarze