Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Kotleciki rybno-warzywne

By 17:39:00 , , , , , , , ,

Zaczęły się wakacje. Niestety nie wszyscy mają teraz urlop, aby pojechać nad morze i zjeść świeżą rybkę ( chociaż wiem że właśnie tam najtrudniej o to :-) ). Mam więc dla was alternatywę w postaci kotlecików rybno-warzywnych. Mega proste w wykonaniu, a w smaku przypominają mi kolonijne wyjazdy nad morze.

Kotleciki rybno-warzywne
Składniki :

- 4 duże filety morskiej ryby mrożonej (morszczuk, panga itp.)
- 1 duża bułka pszenna
- 1/2 opakowania mrożonej marchewki
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki chrzanu
- cytryna
- jajko
- bułka tarta
- 1/2 pęczka koperku

Przygotowanie:

1. Rozmrażamy rybę i marchewkę. Rybę, marchewkę oraz bułkę mielimy w maszynce do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy. Koperek drobno siekamy ( najlepiej bez grubych łodyg ), dodajemy do masy rybnej z dwiema łyżkami chrzanu, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.

2. Na patelni rozgrzewamy olej. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej ( tak jak normalne mielone ). Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Możemy podawać z kawałkiem cytryny i młodymi ziemniaczkami oprószonymi koperkiem.

Smacznego


0 komentarze