Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Zupa jarzynowa

By 18:07:00 , , , , , ,

Pogoda dzisiaj ponura, postanowiłem więc wprowadzić do kuchni trochę letnich smaków. Pewnie większość z was zastanawia się jak tym razem wykorzystać rosół z niedzielnego obiadu. Rozwiązanie jest banalnie proste, lekka zupa jarzynowa. Mamy teraz dostęp do tylu młodych warzyw, aż żal nie korzystać.

Zupa jarzynowa
Składniki:

- 2 litry wywaru warzywnego lub mięsnego
- 2 marchewki
- 1/2 dużego selera korzeniowego
- 4 ziemniaki
- 0,5 kg fasolki szparagowej
- mały kalafior
- śmietana 18%
- natka pietruszki, tymianek
- pieprz, sól

Przygotowanie:

1. Obrać i obmyć jarzyny. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, kalafior dzielimy na małe różyczki. Ziemniaki i seler wrzucamy do garnka z wywarem i gotujemy około 10 minut. Dodajemy resztę warzyw, gotujemy do miękkości. Zabielamy dwiema łyżkami śmietany, doprawiamy solą, pieprzem , dodajemy natkę i tymianek. Podgotować 3 minuty i możemy podawać.

Smacznego


0 komentarze