Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Roladki schabowe faszerowane

By 18:42:00 , , , , , , , ,

Przepis na roladki schabowe faszerowane, przesyła nam Pan Sławomir za co dziękujemy. Kiedyś miałem możliwość smakować podobnego dania, tylko zamiast ogórka i sera była feta z suszonymi pomidorami. Jak to mówią trzeba próbować nowych smaków, tym bardziej że wygląda przepysznie. Myślę że niebawem ta potrawa zawita i na moim stole.

Roladki schabowe faszerowane
Składniki:

- 1/2 kg schabu bez kości (można zrobić z mięsem drobiowym)
- 10 dag sera żółtego
- 3-4 ogórki kiszone
- musztarda
- 1 jajo
- bułka tarta
- sól, pieprz
- vegeta
- masło klarowane

Przygotowanie:

1. Kroimy schab na grube kotlety, mięso rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem i vegetą. Na tarce o grubych oczkach ścieramy ser i ogórki kiszone. Mieszamy je razem. Rozbite kotlety smarujemy musztardą i nakładamy farsz serowo-ogórowy. Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami aby się nie rozleciały podczas smażenia.

2. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor. Najlepiej smażyć na klarowanym maśle. Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego lub na blachę. Pieczemy około 30-35 minut w 180C.

Smacznego


0 komentarze