Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Zupa koperkowa

By 18:21:00 , , , , , , ,

Jak to po weekendzie zostało mi trochę rosołu więc zacząłem myśleć co jest teraz na czasie i żeby było delikatne. Pomyślałem sobie o zupie koperkowej, dawno nie jadłem więc idealna okazja do wykorzystania pozostałego rosołu. Przepis jest bardzo prosty, w szczególności gdy mamy już zrobiony wcześniej rosół.

Zupa koperkowa
Składniki:

- 1 pęczek włoszczyzny
- 1 porcja rosołowa drobiowa albo 6 skrzydełek kurczaka
- 3/4 szklanki grysiku
- duży pęczek kopru
- warzywko lub vegeta do smaku

Przygotowanie:

1. Obieramy włoszczyznę i ścieramy na tarce o grubych oczkach, wprost do garnka. Dodajemy mięso, warzywko, wodę i wstawiamy do gotowania na małym ogniu. W tym czasie grysik zalewamy zimną wodą, gdy zupa zacznie się gotować wlewamy do niej grysik. Gotujemy przez około 20 minut, dodajemy posiekany koperek. Podgotować jeszcze chwilkę.

Smacznego


0 komentarze