Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Śledzie w curry

By 18:12:00 , , , , , ,

Przystawka której przepisem chciałbym się dzisiaj podzielić, musi być zrobiona 1 dzień wcześniej przed imprezą. Dlatego osoby które chciały by jutro na imprezie podać śledzie w curry, muszą dzisiaj wziąć się za robotę. Wierzcie mi że warto, śledzie te będą szybciej schodzić niż karczek z grilla :)

Śledzie w curry
Składniki:

- 0,5 kg filetów śledziowych (matiasów)
- 2 cebule
- oliwa
- przyprawa curry
- sok z cytryny
- musztarda

Przygotowanie:

1. Moczymy w wodzie filety śledziowe, po kilku godzinach opukujemy wodą i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki lub w kostkę. Każdy kawałek śledzia musi być dobrze wysmarowany musztardą. Na dnie słoika kładziemy cebulę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy curry, na to układamy śledzie i skrapiamy olejem. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna znajdować się cebula. Całość musi odstać 24 godziny w lodówce, pod zamknięciem.

Smacznego


0 komentarze