Nowości AGD

Wiadomości z rynku AGD, poradniki zakupowe, testy sprzętu, rankingi najlepszych produktów - wszystkie informacje na temat AGD

Naleśniki faszerowane mięsem i grzybami

By 18:38:00 , , , , , , ,

Pani Kasia nadesłała nam przepis na naleśniki faszerowane mięsem i grzybami, nie miałem jeszcze okazji wypróbować tego przepisu, ale ze zdjęcia wnioskuje że warto. W najbliższy weekend stanę w kuchni i napiekę sobie takich naleśników. Tym bardziej że przepis wydaje się banalnie prosty.

Naleśniki faszerowane mięsem i grzybami
Składniki:

- 50 dag mięsa mielonego
- około 5-7 dag suszonych grzybów
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Obgotowujemy uprzednio namoczone grzyby, drobno kroimy. Mięso mielone z grzybami obsmażamy na patelni, solimy, pieprzymy i dodajemy przecier pomidorowy. Całość chwilkę podsmażyć.

2. Na wcześniej upieczone naleśniki ( nie dawałem przepisu bo chyba każdy zna :) ), nakładamy farsz i składamy w kopertę. Całość można obsmażyć na patelni aby były chrupkie. Można również obtoczyć w jajku i bułce tartej. Ten wybór pozostawiam już wam.

Smacznego

P.s.
Jednocześnie zachęcam wszystkich na przesyłanie nam swoich przepisów ze zdjęciami, chętnie podzielimy się nimi na blogu :)


0 komentarze